چربی سوزی موضعی
چربی سفید: ذخیره انرژی در بدن و تولید بعضی هورمون ها.
چربی قهوه ای: سوزاندن کالری های اضافی.
چربی بژ : دراثر تبدیل چربی سفید به قهوه ای.
چربی زیر پوستی : مستقیما زیر پوست قرار می گیرد و نسبت به چربی عمقی خطر کمتری دارد،در نواحی دیگر،غیراز ناحیه شکم.
چربی احشایی(عمقی) : اطراف اندام های درون شکمی.
چربی قهوه ای :
* نوعی چربی در بدن که تولید گرما می کند.
* قهوه ای مایل به قرمز(میتوکندری دارد).
* در نوزادان چربی قهوه ای مقادیر زیاد وجود دارد ( بعداز بیرون آمدن از رحم آنها را گرم نگه می دارد).
* هنوز مشخص نشده ،چرا با افزایش سن ،میزان این چربی کاهش پیدا می کند؟؟؟؟؟
* در قسمت های مختلف بدن پخش شده با توجه به ژنتیک فرد.
* معمولا در این مناطق مشاهده شده ( گردن ،قفسه سینه،شانه ).
* بین چربیهای سفید به صوت پراکنده وجود دارد.
* میزان این بافت چربی در زنان>مردان گزارش شده.
* سرما می تواند باعث افزایش چربی قهوه ای گردد،
وقتی سردمان است ،سلولهای عصبی در چربی های قهوه ای، هورمون ها ی مشخصی را آزاد می کنند که قابلیت چربی سوزی را تقویت و به کاهش وزن کمک می کنند.
اما هنوز نمی دانیم چربی قهوه ای چگونه فعال می شود؟؟؟؟؟
چربی قهوه ای ممکن است در کاهش قند خون هم موثر باشد!
با توجه به تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۳ ،بر روی موش ها انجام شد و باعث پیشگیری از چاقی و دیابت در آنها گردید.
واین یعنی « تحولی عظیم در مدیریت و کنترل دیابت ،چاقی انسان،در آینده ای نَه چندان دور»
شاید دلیل اینکه در افراد روند چربی سوزی متفاوت است ،تا حدودی مربوط به پراکندگی بافت چربی قهوه ای دربدن باشد که ژنتیک فردتعیین کننده است.
و اینکه دریک ناحیه چربی سوزی بیشتر و سریعتر از جای دیگر بدن رخ می دهد.
مثلا در مورد اکثر افراد ابتدا در ناحیه صورت و مچ دست لاغری مشاهده می شود ، که احتمالا وجود چربی قهوه ای را در این ناحیه تایید می کند.
منبع: بافت شناسی پایه ، جان کوئیرا
مترجم: محمد نادران
ویرایش نهایی: رضا ملازینل